Zorgverzekeringen

Vergoeding Borstprothese en Breast Shapers.

Een borstprothese wordt volledig vergoed door de basisverzekering. U dient wel rekening te houden met uw eigen risico.

In 2021 is het verplicht eigen risico € 385. Dit betekent dat u de eerste € 385 aan zorgkosten uit de basisverzekering zelf betaalt. Als u eigen risico op is hoeft u dus voor de borstprothese niets te betalen.

U betaalt bij ons niets. Wij declareren voor u!

Wij verzorgen de volledige administratieve afhandeling van de borstprothese omdat wij met alle zorgverzekeraars samenwerken en contracten afgesloten hebben.

Uit de aanvullende verzekeringen vergoeden sommige zorgverzekeraars de zwem/sportprothese en plak-strips.

Ook zijn er budgetten waaruit per kalenderjaar lingerie, badkleding, schoonmaakmiddelen, etc. vergoed kan worden. Deze rekening kunt u zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Hier wordt géén eigen risico over verrekend.

SEMH gecertificeerd:

Figura lingerie is een SEMH gecertificeerd bedrijf die voldoet aan de hoge eisen voor levering van medische hulpmiddelen. Deze certificering is een officiële erkenning voor de kwaliteit die wij leveren, het geeft aan hoe wij ons werk zien, en hoe wij ons daar voor u inzetten.

Dit houdt in dat wij jaarlijks een bedrijfs- en kwaliteitsbeleid moeten vastleggen en uiteraard jaarlijks gecontroleerd worden.

De erkenningsregeling heeft ook een waarde voor uw zorgverzekeraar, die de erkenningsregeling deel laten uitmaken van hun overeenkomsten met ons en het een veilig idee vinden, dat er getoetst wordt door een onafhankelijk instituut.

Zonder SEMH erkenning krijgen wij, als de leverancier, geen contract overeenkomst met de zorgverzekeraars en kan er geen verstrekking van hulpmiddelen plaats vinden.

Voor u als klant geeft dit een waarborg voor het geleverde product, dat u deskundig geadviseerd wordt, service en garantie ontvangt.

Dit is voor ons uiteraard altijd al vanzelfsprekend geweest.

Meer info over de S.E.M.H

Klachtenregeling.

Overal waar professionals iedere dag gedreven hun werk uitvoeren kan er iets mis gaan. Dat is vervelend. Figura Lingerie wil uiteraard zo snel mogelijk een oplossing vinden en het vertrouwen wederzijds herstellen. Beide partijen hebben er belang bij dat dit zo snel mogelijk, en voor beiden zo prettig mogelijk, wordt opgelost. Dan hoeft het immers niet te escaleren tot een klacht of geschil.

Figura Lingerie is hiervoor  aangesloten bij het digitale platvorm: Er is iets misgegaan.nl

Het doel van een klachtenregeling is om in een vroegtijdig stadium onvrede van gebruikers van de gezondheidszorg vanuit een onafhankelijke neutrale positie om te buigen naar herstel van vertrouwen en op deze manier klachten te voorkomen en daar waar nodig is deze deskundig te begeleiden. Het inschakelen van de geschillencommissie is ook gewaarborgd hierdoor.

Het digitale platform is 24/7 beschikbaar voor alle betrokken partijen. Vijf dagen per week telefonisch bereikbaar en waar nodig leveren zij klachtenfunctionarissen, mediators en een erkende geschillencommissie.

Voor meer info: https://www.er is iets mis gegaan.nl

Hoe betaalt u uw eigen risico?

Uw zorgverlener Figura Lingerie declareert de zorgkosten van de borstprothese voor u, deze vallen onder de basisverzekering.

Dan betaald uw zorgverzekeraar aan de zorgverlener Figura Lingerie de rekening.

Het bedrag dat onder uw eigen risico valt, brengen zij bij u in rekening.

U ontvangt hierover een zorgkostenfactuur en moet deze rekening dus betalen aan de zorgverzekeraar.

Dit bedrag wordt automatisch van uw bankrekening afgeschreven.

Stel …. U heeft een rekening ingediend bij de zorgverzekeraar omdat u uit de aanvullende verzekering lingerie en/of badmode vergoed krijgt.

Op het moment dat u een bedrag moet betalen en geld ontvangt, worden deze bedragen met elkaar verrekend.

 

Aanvullende verzekeringen. Budget voor hulpmiddelen

Uit de aanvullende verzekeringen vergoeden sommige zorgverzekeraars een zwemprothese.

Diverse zorgverzekeraars vergoeden per kalenderjaar ook aangepaste prothese lingerie  -badkleding, plakstrips en schoonmaakmiddelen.

Heeft u een budget voor hulpmiddelen? Dan kunt u dit budget onder andere gebruiken voor hulpmiddelen bij een borstprothese. Maar ook voor andere hulpmiddelen. U heeft zelf inzage in uw budget hulpmiddelen.

Deze rekening kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar en wordt 100% vergoed tot uw budget voor hulpmiddelen op is.

Hier wordt géén eigen risico over verrekend, wel kan verrekening met een openstaande zorgkostenfactuur plaatsvinden.

*Maximaal wordt er tot € 500 per jaar vergoed afhankelijk van u aanvullende verzekering.

Stel …. U heeft een rekening ingediend bij de zorgverzekeraar omdat u uit de aanvullende verzekering lingerie en/of badmode vergoed krijgt.

Op het moment dat u een bedrag moet betalen en geld ontvangt, worden deze bedragen met elkaar verrekend