Borstprothese inloopdag_Figura Lingerie

Deelprothese

Een deelprothese biedt een oplossing voor vrouwen die asymmetrie ondervinden na een borstsparende operatie, een borstreconstructie, borstvergroting of borstverkleining, na enkele biopsie of door natuurlijke asymmetrie. Een deelprothese zorgt voor een vollere welving en vult hierdoor de volledige cup van de beha weer.

Een deelprothese is ontworpen om zich aan te passen aan uw eigen borstweefsel, de dunne randen en zachte levensechte silicone resulteren in een vlotte natuurlijke uitstraling. De subtiele omlijning vullen de cup van de beha op de plaats waar de opvulling nodig is of zich de oneffenheid bevindt. Hierdoor komt het silhouet perfect terug.

Wanneer u borst-sparend bent geopereerd ontstaat, afhankelijk van de hoeveelheid weefsel die is weggenomen, na verloop van tijd volumetekort. Ook na een reconstructie of borstvergroting/verkleining kan verschil in maat zijn waardoor een aanpassing nodig is.

Voor de perfecte symmetrie kunt u kiezen uit verschillende vormen, maten en diktes om een zo goed mogelijk evenwicht te geven. Ook na een borstreconstructie kan een deelstukje zorgen voor een optimaal uiterlijk.

De PurFit borstprothese kan gedragen worden tijdens de periode bij een reconstructie. Deze is ontworpen om vorm en symmetrie te geven tijdens het weefsel-expansieproces na een borstreconstructie. Tijdens het expansieproces is het mogelijk het volume aan te passen aan de natuurlijke borst. Ultralicht zorgt voor buitengewoon comfort, de hele dag door.

Het bijzondere van onze vernieuwde deelprothese collectie: zij combineren een natuurgetrouw ontwerp met een zeer aangenaam draagcomfort. Oneffenheden worden decent verhult, weefseltekort wordt zacht aangevuld. U hoeft zich geen zorgen te maken. Irritatie van de gevoelige huid wordt vermeden. Pijnklachten kunnen verminderen. Oedeem wordt gereduceerd. Figura Lingerie biedt de oplossing, die het beste bij uw individuele behoeftes past. Daar kunt u zeker van zijn. Zodat u zich zeker kunt voelen, ook in strakkere kleding.

Er is nu een compleet vernieuwde collectie deelprothese uit voorraad leverbaar.
Diverse deelprothese modellen zijn ook verkrijgbaar als Contact (plak) prothese en hechten direct aan de huid door de huidvriendelijke kleef laag.

Vergoeding Zorgverzekeraar:
Een deelprothese wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Uit de aanvullende verzekeringen vergoeden sommige zorgverzekeraars de beha, badkleding, sportkleding, schoonmaakmiddelen, etc.

Figura Lingerie Sliedrecht verzorgt de volledige administratieve afhandeling met uw zorgverzekering. Een verwijsbrief van de arts is hiervoor wel nodig.

Delta Deelprothese

Deze driehoekige vorm zorgt voor een vollere welving en omsluit de borst. De subtiele omlijning vullen de cup van de beha op de plaats waar de opvulling nodig is of zich de oneffenheid bevindt. Flinterdunne randen zorgen ervoor dat de deelprothese onzichtbaar in het dragen is.

Ovale Deelprothese

Deze ondersteunende ovale vorm heeft een verbreding aan de oksel. Ideaal voor het dragen van beha’s met een diepere uitsnijding.

Varia Deelprothese

De ondersteunende elliptische vorm van deze deelprothese is te plaatsen daar waar nodig is en kan dienen om meer volume te creëren. Een goede oplossing na een borstsparende operatie

Deelprothese-oedeem reducerend-Figura Lingerie

Oedeem reducerende Deelprothese

Zowel na een borstbesparende operatie als na een borstreconstructie biedt deelprothesen een ideale oplossing bij oneffenheden aan de borst.

Deze zachte Massageform deelprothese heeft een breder basisvlak (footprint) voor een optimale pasvorm. Door de dun uitlopende randen van de deelprothese sluit deze mooi bij het lichaam aan. De golfstructuur op de achterzijde heeft een licht masserende werking en geeft een aangenaam draagcomfort bij lymfoedeem maar werkt ook oedeem reducerend.

deelprothese-Anita Care- Figura Lingerie

Deelprothese met Microvezel achterkant

Sommige deelprothese zijn voorzien van een  huidvriendelijke microvezel achterkant en zorgen hierdoor  zorgen voor een aangenaam  koel draagcomfort. Deze zijn individueel te vullen met medicinale vezels. De protheseranden maken een zachte overgang naar het lichaam mogelijk en geven een betrouwbaar gevoel.

Tepel prothese- Figura Lingerie

Klevende Tepel Prothese

De mamilla-prothese is te gebruiken op de uitwendige borstprothese, de deelprothese of op de natuurlijke borst. Op de gereconstrueerde borst kan dit een goed alternatief bieden voor de laatste finishing-touch operatie na een borstreconstructie.
Deze vliesdunne en uiterst zachte tepelprothese is vrijwel onzichtbaar op de prothese of op de huid te plakken door de drukgevoelige en afwasbare hechtlaag. De tepelprothese heeft een zeer natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren.